Međunarodni dan kuhara svake se godine obilježava 20. listopada, a svjetska organizacija Worldchefs njegovim posljednjih godina taj dan slavi u suradnji s Nestlé Professional. Cilj je podučiti djecu diljem svijeta o važnosti zdrave prehrane organiziranjem zabavnih radionica kuhanja.

Ovogodišnja tema kampanje Međunarodnog dana kuhara je Zdrava hrana za budućnost!

Naime, kako bismo osigurali zdrav planet za buduće generacije, od vitalne je važnosti da svoju djecu počnemo podučavati o utjecaju koji proizvodnja i konzumacija hrane zapravo ima na okoliš. Upravo zato kampanja je ove godine usmjerena na održivost i okoliš. Želja je organizatora naučiti djecu zdravoj prehrani puštajući im da budu kreativni u hrani.

Ova specifična vremena  u kojima se borimo s pandemijom COVID-19, mogu nas ostaviti s osjećajima tjeskobe i stresa. Ono što znamo je da moramo održavati sebe i druge zdravima. Čuvajući jak imunološki sustav i konzumirajući  hranu koja „ruši stres“ čuvamo svoje zdravlje i lakše prolazimo kroz ova izazovna vremena.